Idag har jag kokat
Morotsmarmelad med citron och kanel.
Mums!
Några gamla glasburkar, lite stuvbitar och dekorationstråd och vips! finns det marmelad i fin-fina burkar i kylen att ge bort (eller mumsa upp själv). Javisst ja, ingredienser...
RECEPT från en gammal ICA Buffé tidning:
500 g morötter
2 citroner
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Skala och finriv morötterna.
Finriv citronskalet och pressa ur juicen.
Blanda morötter, citronskal och juice, kanelstängerna, vatten och syltsockret i en kastrull.
Koka utan lock ca 10 minuter.
Skumma av under tiden.
Under tiden marmeladen kokar i en kastrull så kokar du rena glasburkar + locken i en annan kastrull.
När marmeladen är klar häller du upp den på heta glasburkar och sätter på locket direkt.
Klart!
(Förvara burkarna i kylen)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar