lördag 7 april 2018

Dubbelstickning - KAL


Dubbelstickning
Det fina med dubbelstickning är att arbetet blir vändbart med tex två slätstickade sidor utåt, beroende på om man stickar räta eller aviga maskor. Diagrammet visar maskorna som är mot dig men man stickar alltid maskorna i par, dvs 1 maska är framsidan och 1 maska är baksidan. Den andra sidan (baksidan) blir ett negativ av den första, dvs färgerna kastas om.
Uppläggning av maskor görs på samma sätt som i vanlig stickning men eftersom man stickar båda sidor samtidigt lägger man upp det dubbla plus ev kantmaskor.
I exemplet här behövs 2 färger garn med passande stickor och vi börjar med att lägga upp 13 m x 2 = 26 maskor inkl kantmaskor. Videon/stickningen tar ca 30 minuter och jag hoppas det går fint att sticka med under tiden. Det är första gången jag filmar och lägger upp så jag har inga finesser eller kunskaper om hur/vad som funkar bäst utan detta är verkligen råmaterial :-)
 Det är en relativt liten provlapp som vi stickar men alla tekniker finns med så när du väl fått till snitsen så är det bara att hoppa på större utmaningar. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar