måndag 24 mars 2014

En mix av tips

Här kommer en blandning av tips på både virkat och stickat, gratis- och köpemönster samt en släng av hur-du-knyter-scarfen i vår :-) 

1. Soffla - en mix av socka och toffla
Har man aldrig stickat toe-up med magic loop är det här ett lagomt stort projekt att fokusera på. Det är ingen hälstickning på dessa, man syr helt enkelt ihop mitt bak med kitcheners stitch. Sömmen blir helt osynlig eftersom man "syr" maskorna. Väldigt fiffigt och snyggt. Gratis mönster på toe-up med kitcheners stitch på bloggen.

2. Halsvärmare med döskalle
Tuff halsvärmare i vanlig slätstickning. Även om vintern är slut för i år är det en perfekt gåva till någon som kör mc/moppe och behöver extra värme om halsen. Mönstret är på engelska och finns gratis på Ravelry.

3. Fjärilsjal
Mönstret på fjärilssjalen finns att köpa via Ravelry. Det är min stora stolthet när det gäller virkad egen design. Garn och storlek på virknålen spelar ingen roll, du virkar helt enkelt tills du är nöjd med storleken. Så här kan du själv välja om du vill ha en tunn, skir sjal över axlarna eller en mer bylsig, med kraftigare garn, som du kan linda in hela dig i.

4. Tofflor med crocodile stitch
Bonita Pattern har flera mönster med just crocodile stitch, från baby till vuxen och i olika design, från topp till tå. Bara att välja och vraka. Steg-för-steg beskrivning på crocodile stitch hittar du här på bloggen.

5. Virkad "vågig" filt
Ett lätt mönster, som i stort sett går av sig själv när första rapporten är avklarad. Bra att ta till framför tv:n eller när huvudet behöver vila från andra mönster som kräver mer närvaro och fokus. Fritt fram att välja garn och storlek på virknålen. Gratis mönster här på bloggen.

6. Tara halskrage
Virkad halskrage i finaste baby alpacka silke, supermjuk och skön mot halsen. Du väljer naturligtvis det garn du trivs bäst med. När det ska ligga så nära mot halsen vill man ha det allra finaste och mjukaste. Mönster finns att köpa via Ravelry.

7. Tips på snygg knut
Det här är en bild jag hittat på Pinterest som är väl värd att uppmärksammas. Snyggt och annorlunda sätt att knyta sjalen i vår. :-)

8. Baby boots
Egentligen är Desert Boots mönstret avsett för stora fötter men minskar man garn och stickstorlek blir det baby boots :-) Går snabbt att sticka på två stickor. Här kan du se skillnaden på mina små och stora "boots" och tips på garn och stickstorlek.