tisdag 30 april 2013

Arga Chippzan!


Nu är jag sååå arg och besviken på svenska staten och systemen!

OM man som utförsäkrad även får slut på ersättningsdagar, plötsligt står med ännu kassare ekonomi och ber om hjälp från staten får man absolut INTE ha vårdbidrag. De räknar in vårdbidraget som inkomst men inte de extra utgifter man har, alltså anledningen till att man överhuvudtaget FÅR vårdbidrag.

Vad säger det om systemet vi har, att ALLA har rätt till försörjningsstöd?

Gäller inte det oss med handikappade barn!?

Vårdbidraget, som ska hjälpa till och stötta gör tvärtom, det ställer till det... På pappret ser det ut som man är ”stormrik”, det räknas ju som en inkomst, men det täcker inte de egentliga extra kostnaderna man har. Det gör att man håller sig över ytan, det är allt.
Extra utsvängningar som en bio eller ett par vår skor till grabben, ja då måste vi ta från matpengarna. Vad är det för livskvalitet? De pratar om riksnormer!? Där en ensamstående med 1 barn ska ha en norm på ca 7000 kr att leva på. Hyra, el, fackavgift och arbetsresor (dvs månadskort) är inte inräknad i normen. 7000 kr när basräkningarna är betalda!?! Då kan man snacka rik!

Vi får vara glada om vi har hälften och då är vårdbidraget inräknat.

Söker man fondmedel är det samma sak. Har man vårdbidrag, ja då har man ”jättebra” ekonomi (på pappret) och genast blir det krångligare att få hjälp...

Ursäkta mitt utbrott... ibland brister det bara... Att få ihop livspusslet är minst sagt pyssligt. 

Nu ska jag ta tag i min stickning och andas... andas... andas...

Glad valborg på er! 
Ta hand om er och var rädda om varandra

Tjing!