lördag 10 augusti 2013

Morotsmarmelad


Idag har jag kokat 
Morotsmarmelad med citron och kanel.

Mums!

Några gamla glasburkar, lite stuvbitar och dekorationstråd och vips! finns det marmelad i fin-fina burkar i kylen att ge bort (eller mumsa upp själv). Javisst ja, ingredienser...

RECEPT från en gammal ICA Buffé tidning:
500 g morötter 
2 citroner 
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker

Skala och finriv morötterna. 
Finriv citronskalet och pressa ur juicen.

Blanda morötter, citronskal och juice, kanelstängerna, vatten och syltsockret i en kastrull.
Koka utan lock ca 10 minuter.
Skumma av under tiden.

Under tiden marmeladen kokar i en kastrull så kokar du rena glasburkar + locken i en annan kastrull.

När marmeladen är klar häller du upp den på heta glasburkar och sätter på locket direkt.

Klart!

(Förvara burkarna i kylen)