onsdag 23 april 2014

Mix av tips - annorlunda sockor


Söker du efter annorlunda mönster på sockor än vanliga traditionella?

är en socka som är fullständigt olik en vanlig socka. Stickad på tvären på nåt mystiskt vis och sys sedan ihop till en strumpa. Unik design som utmanar huvudet och spränger alla gränser man trodde fanns inom sockstickning. Du laddar enkelt ner hela pdf-filen genom att leta upp den blå-turkosa rutan nästan längst ner på sidan och klicka på click here så laddas hela dokumentet ner. Den är på hela 15 sidor och är fullspäckad med info, bilder och text på hur man stickar Wraptor. Intressant med ny design :-)

med sin spiralstickade häl blir en annorlunda twist :-) Översättningar finns på flera olika språk, dock ej svenska. Orginalmönstret är på engelska - gratis - och finns även på Knittys sida. Där hittar du mer info och bilder på hur du stickar hälen. En utmaning om man är van att bara sticka vanliga sockor.

Den här strumpan stickas från skaftet ner men i "kolumner". Man plockar upp maskor hela tiden för att kunna sticka "ränderna" på längden så gillar man inte att plocka upp maskor är nog inte det här mönstret det rätta för dig. Vill du testa på en annorlunda socka med korta varv, men mycket maskplockande, testa denna. :-)


De här sockorna finns just nu bara för medlemmarna som är med i tävlingen i Sock Madness gruppen. Vad jag förstår så skulle anmälan till gruppen göras i februari men mönstret kommer att dyka upp på Ravlery så fort tävlingen är över och finns då att köpas. Det verkar vara ett roligt mönster och du hittar fler än 300 färdiga projekt att titta på tills mönstret släpps för oss alla :-)

Har du erfarenhet av såna här KAL/grupper? Lämna gärna några ord och informera om hur det fungerar.