lördag 19 april 2014

Mix av virkade rutor


Dagens tips är virkade rutor.

Hittar du nån du inte testat tidigare är det ett plus :-)

1. Påfågel fjäder
En väldigt annorlunda ruta, avsedd för att t ex virka filtar till ett projekt för hemlösa barn i USA. Det är dock frivilligt om man vill donera dit, ge bort till någon annan eller behålla den själv. Länken till mönstret hittar du här och länken till Projekt Night Night hittar du här!
2. Spiral virkad ruta
Mönstet är gratis på engelska. De förklarar i text och foton hur man tar med garnet man inte använder och hur man byter mellan de olika färgerna under varvet för att forma spiralen. Intressant med lite nya tekniker. Länken till mönstret hittar du här!
3. Vårblomma i mormor ruta
Gratis mönster på engelska hittar du på bloggen Annoo´s Crochet World. Mönstret innehåller både text och foton i steg-för-steg format. Perfekt! 
4. Virkad disktrasa med tulpaner
Mönstret är gratis på engelska men det finns även en steg-för-steg beskrivning i en separat pdf-fil bredvid mönstret som är fylld med foton, så det är ett perfekt litet projekt att börja med om man är ovan att virka efter US termer. Länken till mönstret hittar du här!
5. Starflower Hexagon
Även denna är lite annorlunda med en stjärnblomma i en hexagon ruta. Mönstret är gratis och finns med US- och UK termer samt svart-vit eller färg format. Mönstret hittar du på Ravelry.