söndag 11 maj 2014

Mix av tips - illusions stickning


Illusions stickning är ett fantastiskt fenomen, eller hur? Det ger sken av en sak men så dyker nåt annat upp från en helt annan vinkel. Här kommer en samling tips på mönster som finns ute på nätet.

1. Heart Illusion Washcloth
Är du nybörjare på illustions stickning kan det här vara ett bra start-projekt. Det är litet och dessutom gratis, dock på engelska.

2. Suggestive Message
Sockor med hemligt meddelande? Kan vara en ny utmaning för inbitna sockstickare. Mönstret är på engelska och köps via Ravelry.

3. Circle Illusion Cushions
Går det att sticka illusion på runda objekt? Jajamensan! Här är ett mönster på rundstickade kuddar med två olika illusioner. Mönstret är på engelska och finns att köpa via Ravelry. Med mönstret följer även tips på hur man kan använda mönstret till tex filtar.

4. Step Up
Tittar man på den här filten från ett håll ser man ränder och fyrkanter, från ett annat håll uppenbarar sig kuber i 3D. Mönstret är på engelska och finns att köpa via Ravelry.

5. Illustriation Shawl
Sjalen växlar mellan att vara randig och rutig, beroende på från vilken vinkel man tittar. Den ser ut att vara stickad i mängder med olika grå färger men de använder bara 4 färger. Fantastisk, eller hur? Mönstret är på engelska och finns att köpa på Ravelry.