tisdag 25 mars 2014

Tips på "regnbågsprojekt" - gratis mönster


Nog är det väl så att man riktigt längtar efter den allra första regnbågen, med alla dess färger just den här årstiden. Här har jag samlat ihop några färgsprakande projekt att ta till nu när man börjar känna suget efter att sätta sig ute på balkongen/altanen eller rent av ta sin termos, (stjärtlapp) och handarbete och sätta sig i lä någonstans och andas vårluft. Det är en underbar tid vi har nu framöver.

1. Ridge and Furrow Rainbow Triangle Shawl
Inte mindre än 56 (!) olika färger används i just den här sjalen. Det måste vara rekord :-) Mönstret finns på Ravelry.

2. Rainbow Fingerless Gloves
Lagomt med "fingerlösa vantar" nu när det fortfarande är lite ruggig mellan varven. Ena dagen känns varm och "vårig" medan nästa dag känns mer som blåsig höst... Brrr! Jag som tänkt gräva fram cykeln ur förrådet och så smått börja trampa till och från jobbet skulle behöva ett par av dessa, som dessutom piggar upp tillvaron. Mönstret finns på Ravelry.

3. Härliga, underbara och färglada: Rainbow Bag
Gratis mönster på engelska, med fina steg-för-steg bilder samt diagram. Jag tror inte att det är några som helst problem att virka denna även om man aldrig testat på engelskt mönster tidigare

4. Gamayun Bird
Gillar du skira spetsmönster och vill ha en utmaning, då är Gamayun Bird det rätta för dig. Den är stickad nedifrån-upp och är fullständigt späckad med diagram (och text). Gratis mönster på Ravelry, finns på flera olika språk, dock ej svenska.  

5. Knee sock recipe
Gratis mönster på bloggen Same Knit Different Day (engelska)

6. Unicorn hat
Virka en enhörnings mössa till lilltjejen/killen som bara älskar enhörningar! En regnbågsman är grädden på moset :-) Repeat Crafter Me har gratis mönstret på engelska.

7. Rainbow Slipper Socks
Det här sockmönstret ligger (också) på min önska-göra-lista. Gratis virkmönster på engelska.

8. Easter Eggs - Påskägg
Sist och faktiskt även minst i denna mix av regnbågsprojekt finns lilla regnbågsägget. Virka och lägg äggen i en skål, sätt i snöre och häng upp i riset eller dekorera bordet i påsk. Virkmönstret är gratis och finns på svenska! :-)