måndag 14 april 2014

Mix av tips på virkat för händerna


För alla virk entusiaster kommer här en samling mönster på handledsvärmare, halvvantar, fingervantar samt en cape. Hittar du din favorit?

1. Set i Flora
Med virknål 4,5 mm går det nog snabbt att få ihop det här setet. Fint med filé virkning och blommor. Mönster finns gratis på svenska och finska på TeeTee.

2. Victorian Texting Gloves
Mönster på virkade halvvantar finns på engelska och laddas enkelt ner från Ravelry. Det finns bilder i mönstret som visar de olika stegen, vilket är bra om man är nybörjare på engelska termer. 

3. Muddar i reliefmönster
Just dessa är virkade i ull men det går utmärkt att byta ut till ett mer vårvänligt garn om man inte vill ha ull. Virkade med 4,5 mm men följ bara masktätheten i mönstret så kan du byta ut till ditt favoritgarn. Gratis mönster på svenska finns här!

4. Vita fingervantar med blomma och spets
Fina romantiska fingervantar, virkade i ull och virknål 3 mm. Byt garn om du inte vill ha ull, följ bara masktätheten i mönstret så ordnar det sig. Gratis mönster på svenska finns här!

5. Muddar med lång spets
Dessa är virkade i en mix av tunisisk virkning och vanlig virkning. Mudden är tunisiska maskor och spetsen vanlig virkning. Vacker vintage/romantisk stil och ligger på min önska-göra-lista. Mönstret är gratis på svenska och finns här!