måndag 7 april 2014

Mix av tips - tofflor och sockor


Så var det dags för fötterna. 
Här är en samling tips på stickat och virkat, 
för stora och små.1. Stickade ballerina tofflor
Stickade med stickor 3 mm och 4 mm. Mönster från 0 mån - 2 år. Gratis mönster finns på svenska och finska på TeeTee.

2. Stickade sockor med knappar
Låga sockor i storlek 34-44 stickas från skaftet till tårna i 3½ mm. Mudden stickas enligt diagram och ger ett fint "räfflat" avbrott mot slätstickningen på foten. Gratis mönster på svenska och finska på TeeTee.

3. Polka Dot Booties
Dessa är en mix av stickat och virkat och finns på Ravelry. Tyvärr bara på tyska men det kanske finns någon därute som kan hjälpa till att översätta? De är ju för söta!

4. Virkade tofflor
De finns endast i storlek 38-39 men lyckas du pricka in just den storleken går det nog i rasande tempo att virka ett par med virknål 8 mm. Observera att de ska tovas när de är klara. Mönstret finns gratis på svenska och finska på TeeTee.

5. Ballerina sockor
Mönstret finns i storlek 34-44 och stickas från tån till häl medan skaftet virkas. Jättesött mönster, som finns gratis på svenska och finska, bara att sätta igång :-)

6. Pallas tofflor
De här består av blommor som virkas samman och tillsammans med en sula blir en toffel. Roligt och annorlunda mönster på tofflor. Gratis mönster på svenska och finska.

7. Klassisk toffel av rutor
Virka tofflor (och handledsvärmare) av mönster från Garngrossisten. Enkla! En toffel består av 1 stor ruta och 2 små som monteras ihop till en toffel. Snillrikt! Gratis mönster, men finns bara i storlek M. Här får man testa sig fram. De rekommenterar virknål 4 mm till stl M så har du mindre/större fötter, använd mindre/större virknål och experimentera. Ge gärna tips på vad använder för garn och nål :-)