torsdag 10 april 2014

Mix av tips

Mix av tips på mönster från nätet.
Visst är det lite sagornas värld känsla? :-)
1. Tea Cozy 
En härlig mix av stickat och virkat i en explosion av färg. Gratis mönster/tips på hur du gör denna eller liknande hittar du på engelska här! Det finns en steg-för-steg beskrivning på arbetet för vänsterhänta, vilket är väldigt ovanligt. Funkar säkert lika bra för högerhänta, gäller bara att tänka tvärtom ;-)

2. Spring Fling Pillow 
Virka ett kuddfodral med 3D blomma. Mönstret är gratis på engelska MEN det finns steg-för-steg med videoklipp så jag tror inte att det är några problem att hänga med. Kanske rent av kan vara ett bra första mönster om man inte är van med engelska termer och virka parallellt med videon/mönstret? Mönstret hittar du på Red Heart. Bara ladda ner pdf-filen eller skrolla längre ner och se videoklippen.

3. Spring Fairy House 
Virka ett eget litet älv-hus! Gratis mönster på engelska hittar du här. Den här skapelsen kan nog få fantasin att flöda hos vem som helst som gillar sagor, älvor och annat mystiskt :-) Bild beskrivningar under arbetets gång underlättar för alla.

4. Spring Flower Baby Booties
Även detta är ett gratis mönster på engelska, med bild beskrivningar som gör att det är lättare att hänga med. Storlek 0-3 månader. Du hittar mönstret på Annoo.