Bilden är från orginalreceptet, se länken nederst i inlägget. |
Baka en "kanelbulle" på bara några minuter?!
Det är nog för bra för att vara sant.
Eller?
Det måste jag testa idag, vågar ni haka på och testa?
Muggbulle på 3 minuter:
Antal: 1 muggbulle (hahaha! Det låter ju bara för roligt!)
Ingredienser:
- 2 msk äppelsås
- 1 msk veg.olja
- 1 msk mjölk 3%
- 1 tsk vanillin pulver
- 5 msk mjöl
- 2 ½ msk (välpackad) ljusbrunt socker
- 3/4 tsk kanel
- 1 nypa muskotnöt (valfritt)
- 1/4 tsk bakpulver
- 1/8 tsk salt
- samt 1 portion topping, se recept
Topping:
- 1 msk cream cheese, typ Philadelphia (lite rumsvarm)
- 2 msk strösocker
- 1 msk mjölk
Gör så här:
Förbered toppingen genom att blanda alla ingredienser, vispa med en gaffel tills allt är blandat, slätt och fint. Ställ den åt sidan.
Blanda alla övriga ingredienser (inte toppingen) direkt i en mugg med en gaffel tills allt är mixat. Ploppa in den i micron på hög intensitet i 1 min - ta ut och kolla om den är färdig. Om den inte fullt färdig, ställ tillbaka den i micron och kör 15 sekunder till.
Serveras varm, ringla toppingen och njut!
Här är min "muggbulle", uppstjälpt på ett fat. Jag hade ingen cream cheese hemma, så det blev florsocker blandat med lite vatten istället som topping. Tog vanligt strösocker istället för brunt, trodde inte att jag hade det hemma. (Det dök upp i skåpet när allt var i koppen). Tror att det kan höja smakupplevelsen ett snäpp.
Det går otroligt snabbt att göra dessa "cup-cakes". Ibland tror jag inte att det är sant och undrar om det verkligen blir bakat helt igenom, så snabbt i micron...
Tydligen är det här en ny generation av "snabb-bagare" :-) Måste dock säga att vanliga hederliga kanelbullar (bakade i ugn) slår denna men för att vara ett snabbt sätt att stilla suget på bara några minuter så funkar det kanon.
Vad tycker ni?
Gör ni på ett annorlunda sätt?
(orginal recept från Cooking Classy)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar