lördag 29 september 2012

Skoldag på en lördag

Minst sagt en annorlunda lördag...

Idag hade grabben öppet hus i skolan. Det innebar ett utvecklingssamtal, som vi inte hunnit med under veckan samt en NO-lektion. Fika pausen var viktigt också :-) Dessutom skulle det minglas över hela skolan, tipsrunda mm.
Efter några timmar i skolmiljö undrar jag hur sjutton man överlevde högstadiet eller skoltiden över huvudtaget. Vilken ljudnivå! Nog var det speciellt idag när elever och föräldrar från alla årskurser strömmade genom klassrummet för att svara på tipsrundans fråga samtidigt som det försiggick grupparbeten i klassen där de skulle skapa ett eget ekosystem...men ändå!

Jag beundrar verkligen mentorer/lärare som klarar av denna miljö och samtidigt förmedla kunskap och glädje att lära sig!

Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat i soffan, med stickning (gör ännu ett par uppstickare) och snacks. Ett öga på nån film på tv och ett på handarbetet. Avkoppling!

Facebooks Onlines Virkcafé pågår ett evenemang: Värma Varandra vilket betyder att efter anmälan och svar på frågor så får man en vän, någonstans i landet, som man ska sticka/virka något till, som värmer den andre. Mycket spännande och rolig idé! Det kommer så småningom här på bloggen... Något i turkost kanske?

Ta hand om er!