onsdag 15 maj 2013

Slaget Om Stockholm 2013

Kika gärna in på IFAH:s hemsida och läs mer om elhockey :-)


Så här dagarna efter den stora cupen Slaget Om Stockholm så är det återhämtning som står på schemat... fortfarande. Dagen efter avslutningen, alltså i måndags, kom inte grabben upp ur sängen. Det var väntat. EDS:en visar sig ofta så att man blir så utmattad av aktiviteter att man slutar att fungera om man inte får tid att återhämta sig emellanåt. När det är cuper och matcher från fredag till söndag så finns det inte tillräcklig tid att pausa och återhämta sig. Grabben lägger i ytterligare en växel istället, för att orka stå på benen och vara med. Slutresultatet blir att hans kropp havererar fullständigt efteråt. Det måste till en vilodag, vare sig han vill det eller inte. Skolan blir naturligtvis drabbad när det händer på en veckodag men det är tufft som det är att ha EDS och som mamma måste man räkna med livskvaliteten OCKSÅ inte bara alla måsten i vardagen. Att få ha roligt, vara aktiv i en lagsport (som nästan är omöjligt för en eds:are) och umgås med andra elhockeyspelare från när och fjärran ÄR livskvalitet. Att bara få vara ungdom, som alla andra, en hel helg ÄR livskvalitet. Utan att behöva bromsa sig själv, utan att tänka på morgondagens smärtor och utmattning. Bara få vara. Det är livskvalitet. Det måste få plats det också. Precis som hos en ungdom som inte har någon diagnos. 

Det kämpades i två olika divisioner Elsvenskan (där grabben ingår) och Elitsvenskan. Sveriges absolut bästa lag från Malmö tog hem segern men denna gång fick de nog lite motstånd från IFAH:s båda elit lag... även om de briljerar på plan. :-)

Grabben blev glatt överraskad att bli utvald som en av tre bästa spelarna i hela Elsvenskan. Där kom priset och uppskattningen för kämpandet både på plan och utanför. Behöver jag säga att hans mor var omåttligt stolt? :-)

Laget tog brons och glädjen var enorm. Grabben och hans lag var "bergsäkra" på att de hamnat på 4:e plats. Där ser man vad målskillnader kan avgöra kampen om medaljer. Totalt 13 lag var med i år. 6 lag i Elsvenskan och 7 lag i Elitsvenskan. Fantastiskt!

Titta gärna in på IFAH:s hemsida och läs mer om Handikappidrotter