torsdag 3 april 2014

Mix av tips för stora och små

Här kommer en samling tips på mönster från nätet för både stora och små. Från vårtunikan till lilltjejen, mössa och tröja till lillgrabben till vuxna linnen och kjol.

1. Sticka ett sött linne
Snygg att ha under vårjackan på morgonen när det är lite kyligare, för att sen kunna ta av sig jackan när värmen stiger. Funkar lika bra till sommaren och hösten tycker jag. Stickad i ekologiskt bomullsgarn med stickor 3 mm. Gratis mönster på svenska hittar du på Ica Kuriren.

2. Stickad tunika med virkad nederkant
Mönster på svenska från storlek 50 till 86 cl. Stickad och virkad i egyptisk bomull med stickor 3 mm och virknål 3 mm. Mönstret innehåller även mönster på stickad basker. Hur söt outfit är inte det här? Mönstret hittar du här!

3. Stickat sommarlinne med hålmönster
Snyggt linne med hålmönster som kan användas året om. Storlekar: XS-XXL. Stickor 3 mm och 4 mm. De rekommenderar en skön blandning av viskos och bomull. Mönstret är på svenska, har text och diagram över hålmönstret och hittas här!

4. Stickad kjol
Stickas fram och tillbaka från framkant-runt midjan-till framkant igen. Korta varv bildar "vecken" och du stickar tills du är nöjd med storleken. De tipsar även om hur man kan förlänga kjolen om man vill ha en längre variant. Fiffigt att kunna sticka tills den passar.
Knitty har mönstret - på engelska. Med i mönstret finns även foto/beskrivning på hur de stickar korta varv.
Jag föredrar dock german-short-rows då man drar maskan över stickan så att det bildas en dubbelmaska. Tycker det är snabbare och snyggare. Här är länkar till bra YouTube filmer på det. Del 1 och del 2.

5. Stickad vårtröja och mössa
Mönster på svenska från storlek 50-86 cl. Stickad i egyptisk bomull med 2½ mm och 3 mm. Mönstret hittar du på Ica Kuriren.